30/08/2010

Ulm

No onpahan elämä taas koetellut kaiken maailman ongelmien kanssa. Täytyy sanoa, että kylläpäs uuteen maahan muuttaminen yksin on paljon parempaa elämänkoulua kuin armeijaan meneminen. Tosin nyt kaikki on hyvin :) Fra vietti viikonloppunsa luonani. Kävimme ostamassa minulle vihdoin pesukoneen, joten pystyn pikkuhiljaa alkaa elämään kuin ihminen! (Tein listan kaikista asioista/huonekaluista/vempeleistä, jotka tulisi hankkia ja pistin listan tärkeysjärjestykseen ja järjestyksen mukaan on mentävä, jos haluaa jonkinlaista normaalia elämää…pesukone sattui olemaan listalla seuraava).
 
Kävimme myös sunnuntaina Saksassa, Ulmissa, pienellä „sunnuntaimatkalla“. Alueella, jossa asun Itävallassa, ei tapahdu yhtään mitään sunnuntaisin. Kaikki kaupat ovat takuulla kiinni ja myös suurin osa ravintoloista ja kahviloista. Jokunen ruokapaikka avaa ovensa iltapäivällä muutamaksi tunniksi. Saksa ei ole kaukana ja Saksassa tapahtuu, joten pieni road trip Ulmiin voi olla juuri mitä tarvitset :)
 
Ulmissa oli oikein soma vanha kaupunki. Kaupungissa oli kapeita kujia, kauniiksi maalattuja taloja ja vesi virtasi siellä täällä isojen puunoksien ja pienien siltojen alla! Ulmissa oli aivan kammottava tuomiokirkko, joka tosin oli valoisa ja kaunis siältäpäin. Donaun-rannalla oli „Donau Fest“, jossa myytiin käsitöitä ja taivaalliselle tuoksuvaa ruokaa. Torilla, tuomiokirkon aukiolla, oli viinifestivaalit, joissa Espanjan ja Italian viinejä oli tarjolla.
 
Taapersimme ympäri ämpäri syksyisessä auringon paisteessa ihastellen rakennuksia, festivaaleja, myyntikojuja ja kaupungin yleistä tunnelmaa. Joimme oluet Donaun rannalla ja luimme esitteistä ja kylteistä kaupungin historiaa. Hauska yksityiskohta oli Alvar Aalto- näyttelyn mainokset joka kulmalla ja bussipysäkillä! Tuli jostakin syystä ihana kotoisa olo :)

 
Saksassa naisilla on omat parkkipaikat
 
 
 
  
Maailman rumimman kirkon torni näkyy taka-alalla
 
 

3 comments:

Francesco said...

i always thought girls need bigger and easier park ;-)

Saara said...

bastardo! we can park just as well as men! but I like bigger parks because then its easier to fit all the shoppings inside the car ;)

Anonymous said...

Ben y lhd r free porn, sex. Hxa v, bkm hdingh|jbi ttmfbpn t es so.