12/12/2009

torsdagens spavisit

Ett besök till Terme Milano, ett spa i centrum av en av världens fashioncapitals, var inte en så illa upplevelse :) Spat fungerade så, att med inträdesbiljetten kunde man vara med om tusentals olika skönhetsbehandlingar samt äta gratis. Om man ville ha något speciellt kunde man beställa tid och betala för det skiljt. Franceso hade fått två inträdesbiljetter som födelsedagsgåva så vi spenderade torsdagen (perfekt efter onsdagens snowboarding!) i spat.


Jag kunde ju inte ha kamera med mig men jag har plockat endel bilder från spats hemsida.


Vi hade beställt tid till helkropss massage, vilket vi började med. I vänterummet kunde man äta vindruvor och dricka smaksatt vatten. Massagen började med att man själv fick välja med hurdan olja (vilket doft och hur fuktgivande) man ville bli masserad samt hurdan musik man ville lyssna på. Fantastiskt!

Efter massagen gick vi till själva spa-delen. Där fanns turkisk bastu, biobastu, vanlig finländsk bastu, olika ljusbastun och fast hurdana värmerum. Det fanns en massa olika små pooler med olika slags massage möjligheter. Vem som helst kunde gå i och själv trycka på knappen för att få massagen i gång. Det fanns bord man kunde ligga på där vatten kom ner från taket. Det fanns kall bassäng och varm bassäng att gå i turvis för att få blodcirkulationen i gång. Det fanns möjlighet för fotbad också. Varje timme började något specialprogram, vilket vi tog del av.

Vi var med på body scrub, ansikts scrub, lerbehandling för ansiktet samt lerbad för kroppen.

I spat fanns också en stor sal full med frukt, olika slags gröna te, müsli samt fullkorns bröd, som man kunde äta när man ville.

Det som var det absolut tuffaste med det hela var utegården! På utegården, en gård omringad av den spanska muren fanns olika massagebassänger. Ute var det solsken och minus 1 grad, så det var alldeles underbart att vara ute i kokhett vatten!


Jag rekomenderar spat till alla som åker till Milano! Vi spenderade 5 timmar där, vilket inte var tillräkligt eftersom vi endast hann med hälften av möjligheterna. Faktiskt värt pengarna! Underbar upplevelse!


6 comments:

Laura said...

Wow, låter gaaanska bra. :)

Laura said...

Sv: Mmm precis och t.o.m. ganska gamla avsnitt har kläder som känns helt jätte-INNE just nu. Men det beror säkert på åtminstone
a) det är i USA så modet kommer dit tidigare
b) de har designer(-ish) kläder som har startat själva modet så det är självklart att trenderna syns i de kläderna tidigare.

L I N N E A said...

Har frågestund på bloggen. Fråga vad du vill, svarar på ALLT! ^^

linniishs.blogg.se

Camilla said...

fyfan vad underbaaart!

Laura said...

Sv: Haha, stämmer (!)... :D
Det var gott också :)

Kwil said...

oh my gosh this place looks spectacular.