19/01/2014

Saanko esitellä: Ystäväni Åke från Åre.


Työssäni tapaan päivittäin valaistus-, valaisin- ja tuotesuunnittelijoita. Yksi näistä on Norrköpingiläinen valaistussuunnittelutoimisto, jonne aina silloin tällöin voi piipahtaa kahville. Viimeksi esittelivät projektia jonka teemana oli "revontulikylpylä" ja jonne olivat tilaamassa puisia valaisimia Årelaiselta tuotesuunnittelijalta.

Ihastuin valaisimeen niin paljon, että ostin yhden itsellenikin. Nimesin sen Åkeksi. (Nimeän tärkeitä asioita, hupsu kun olen. Esimerkiksi espressokeittimeni ei ole ikinä "espressokeitin" vaan "Giannina". Polkupyöräni on "Stålle" ja vespani oli "Julle").

Åkella on tällä hetkellä musta sähköjohto ja hehkulampun muotoinen ledretrofitlamppu. Åke saa kohta apgreidauksen ja valonlähteen josta valoa suuntautuisi myös ylöspäin kattoon ja sähköjohdosta tulee joko punainen (Fran ajatus), oranssi (oma mielipiteeni) tai beige tai harmaa (kompromissi).

Åke ja minä olimme treffeillä jo eilen illalla teen ja romaanin merkeissä ja uskon että tästä kehkeytyy oikein hyvä suhde.

No comments: