06/10/2013

Kun polullein lehdet putoo

Sanoisin, että matkustaminen tähän aikaan vuodesta on ehkä tyhmintä mitä voi tehdä, etenkin jos on kuin minä ja ajoittaa matkansa juuri flunssa-aallon huipulle joka maassa missä käy. Juuri ja juuri selvisin työviikosta buranalla ja kun perjantai koitti valloitin sohvan ja siinä olen asustellut sunnuntai lounasaikaan asti. Tyypillistä kun kahden kuukauden jälkeen saa vihdoin sen vapaan viikonlopun.


Fra käski kuitenkin ulos haukkaamaan raitista happea ja tehtiin rauhallinen sunnuntaikävely.

Kun pääsimme Gamla Stanin puolelle otimme lautan Djurgårdeniin ja päätimme mennä kaikista parhaimpaan paikkaan Tukholmassa- eli Rosendals Trädgårdeniin. Matkalla näin sydämen puussa.


Vaikka olin pukeutunut kuin Michelin-mies mustaan, oranssiin ja beigeen villapuseroon oli kuitenkin jo hieman vilpoisaa...


Kasvihuonekahvilassa oli omena- ja päärynäfestivaali ja erilaisia omenoita ja päärynöitä sai haistella ja kosketella ja pyöritellä kämmenissään.


Meille maalaisille tämä ei ollut niin hätkähdyttävää kuten kaupunkilaisille ja japanilaislle turisteille joten me joimme mielummin äppelmustia :)


Olisi tehnyt mieli poimia kotiin luonnonkukkia mutta päädyin siihen tulokseen että ne näyttävät kauniimmilta luonnossa kun kotona. Ihana poimintapaikka kuitenkin :)


Rosendals trädgårdenilta päädyimme raitiovaunulla Illum Bolingshusiin, joka on maailman paras sisustuskauppa. Norjalainen kaverini Hilde on töissä kyseisen ketjun Oslon kaupassa ja täytyykin kysyä häneltä millaista alennusta hän saa.


Mukaan tällä kertaa lähti HAYn pieni vati, johon voin nyt laittaa sormuksen ja muut korut yön ajaksi koska en kykene nukkua ne päällä. 

 

Ihana syksy. Summa summaarum- jos joskus käytte Tukholmassa- käykää Rosendahls Trädgårdenissa. Se on ihana paikka.


4 comments:

iinis said...

Runollinen postaus ja ihania kuvia! Ikävä teitä!
<3!

Saara said...

ikävä sua <3

Jenni said...

Sun asu mätsää hyvin syksyn väreihin. :-)

Saara said...

Jemppa: That was the plan ;)