17/09/2012

Museosunnuntai

Eilen oli aivan ihana syksyinen sää. Aurinko paistoi ja oli lähes kuuma vaikka maassa alkoi jo näkyä pudonneita lehtiä. Täydellinen päivä kävellä Skeppsholmenille ja vierailla Arkitekturmuseetissa ja Moderna museetissa.Museot olivat tosin pettymys. Olin odottanut, että olisin oppinut enemmän ja inspiroitunut mutta museokäynnin jälkeen jäi enemmänkin sellainen "jaahas, oliks se siinä?"-olo. Arkkitehtuuripuolella oli esillä monta pienoismallia ja paljon valokuvia esim. Eiffeltornista. Tosin ei oikein mitään luettavaa tai muutakaan informaatiota.

Modernin taiteen puolella oli paljon tauluja esillä taiteilijoista, jotka halusivat osoittaa ettei Picasso ollut ainoa joka osasi maalata tietyllä tavalla. Yoko Onon näyttely joka oli osittain mahtava ja osittain kammottava.

Ainoa hieno kokemus oli isossa huoneessa olevat flyygelit jotka oltiin ohjelmoitu soittamaan itsestään. Joka oli sekin jo niiiiiin koettu juttu.Tosin museopihalla oli puskia ja puita täynnä toivomuksia...joka oli hienon näköistä ja mukavaa luettavaa ja päätinpähän minäkin ripustaa sitten paperin.Nyt on sitten Fotografiska museet, Moderna Museet, Fjärilshuset, Arkitekturmuseet ja Vasamuseet koettu (tosin jos tulee hyviä näyttelyitä voihan niissä käydä uudestaan ja uudestaan)... seuraavaksi on vuorossa varmaan Musik & Teatermuseet, Tekniska museet, Sjöhistoriska museet ja Vattenmuseet.

No comments: