22/10/2011

Kurbis. Kurpitsa. Zucca. Pumpkin. Pumppa.

Kurpitsa on aina ollut minulle raaka-aine josta en ole sen kummoisemmin välittänyt. Itävallassa ja Italiasa kuitenkin syödään tähän aikaan vuodesta paljon kurpitsaa ja kun Sveitsin halki ajaa Italiaan löytyy tien varrelta vaikka kuinka vanhanajan kärryjä täytetty ihanasti kurpitsoilla ja paikalliset maatalousisännät myyvät niitä hyvään hintaan.

Itävallassa söin aivan aivan aivan ihanaa kurpitsakeittoa saksanopettajani luona yksi ilta ja ihan semimaukasta yhdessä paikallisessa ravintolassa Jennin kanssa.

Päätin siis kysellä hieman työpaikkani sihteereiltä reseptejä ja sain monta hyvää ideaa kurpitsankäyttöön.

Ostin kaupasta 3 erilaista kurpitsaa, kaksi suolaista ja yhden makean.


Halkasin ne, kaavin "sisukset" pois ja pilkoin kovan kuoren sisältä olevan hedelmälihan pois. Paistoin kattilassa sipulia voissa, lisäsin kurpitsan palat ja annoin olla kunnes ne saivat hieman väriä ja pehmenivät. Lisäsin kasvislientä ja annoin kiehua. Vedin tehosekottimella soseeksi, lisäsin kermaa, cayennepippuria, suolaa, valkosipulijauhetta, pippuria ja hunajaa ja annoin kiehua hetken.

Tarjoilin kurpitsansiemenöljyn kera.


Sisuksista poistetut siement huuhtelin kylmässä vedessä, kierin suolassa ja laitoin 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.


Aivan taivaallisen hyvää. Kannattaa kokeilla!! Vähäkalorista ruokaa (jos ei lisää hirveästi kermaa ja öljyä) Ja kurpitsansiemenissä on runsaasti rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja E-vitamiinia sekä kohtuullisesti kaliumia, fosforia, kuparia ja seleeniä sekä kuitua. Lisäksi siemenissä on A- sekä B 1- ja B 2- vitamiineja :)

Namskis.

1 comment:

Charlotte said...

Pumppa har jag aldrig användt i köket, men jag blev inspirerad av dig, och måste kankse pröva..