03/11/2010

Ett veckoslut i Stockholm: Söndag

På söndag morgon åt vi ett underbart hotell morgonmål i aulan och beundrade, diskuterade och kritiserade belysningen. Efter att magarna var proppade med mat gav vi oss iväg till Globen. Vi hade tänkt pröva på Sky View och alltså åka upp med hiss till Globenstak men väl framme fick vi höra att dagens alla hissfärdar var slutsålda!

Vi blev inte deppiga utan tog tunnelbanan och spårvagnen till Vasa Museet och fick dagens andra shock: en jätte lång kö att komma in på museet! Jag hade ingen aning om att dessa attraktioner var så populära! Men på Vasa Museet fick vi en hel del tid att passera eftersom Fra tyckte allting var så himla intressant.

Efter vår kulturella (eh..) förmiddag gick vi ett tag på stan, besökte Designtorget och drack varm choklad. På kvällen åkte vi flyg  till Milano. Resan var alldeles hemsk. Vi hade sådan turbulens att människor svimmade, saker och ting gick sönder, människor skrek och barn andades i papperspåsar. Jag och de andra från toakön måste krypa längs med golvet tillbaka till våra platser eftersom vi inte hölldes på föttren! En verkligt hemsk rollercoaster....

No comments: