22/10/2010

Mamma och jag i Strasbourg

Mamma kom på besök och vad gjorde jag först? Tog henne till min favoritbutik här: en antikbutik/loppmarnad som säljer en massa söta möbler och kärl. Vi köpte en karaff till vatten och en kanna att ha mjölk i.
Så kom vi hem och planerade lite vår mini resa. Vi beställde hotell och packade väskorna och nästa morgon körde vi igenom Schweitz, Tysklands nationalparker och Frankrike till Strasbourg. På vägen mötte vi ösregn, vacker lövbrand samt snö!
I Strasbourg åt vi lunch, checkade in på hotellet och såg den speciella järnvägstationen:
Så turistade vi...
Shoppade, besökte La Fayette, såg söta caféer och jag fick prata en massa franska som gjorde mig glad och fnittrig!
Vi såg också en söt biograf, den stora katedralen, Quartiere Allemande och La Petite France.
Så gick vi på en aperitif med biologisk, agrikulturisk, supernaturellt öl gjort på ros! Och supergott var det!
Vi hade planerat tidigare att sedan åka till Champagne och dricka champagne och till Dijon och äta senap men våra planer ändrades totalt dels av strejkerna i Frankrike och dels av att vi inte fanns alls bra nattkvarter. Så vi undrade vad vi mest av allt vill göra? Shoppa :) Så eftersom mamma inte hade ännu sett München så bestämde vi oss efter en god kvällsmat att sova gott och bege oss till München nästa dag. På morgonen åkte vi ändå förbi Europaparlamentet i Strasbourg, så att vi skulle vara lite kulturella...eh?? :)

My mum is visiting and we drove to Strasbourg, where we went shopping, saw the cute city, spoke french, drunk beer made of roses, saw the European Parliament and enjoyed our stay.
2 comments:

karin said...

åh vad mysigt det ser ut! att strosa runt på stan med sin mamma är ju bland det bästa! hoppas du får en mysig helg!

Saara said...

Ja Karin, jag vet att du förstår :) det är nog bland det bästa! :) Tach, hoppas du med!!