30/11/2009

Att njuta är en konst

Min mamma är en njutare. Hon anser att man måste njuta av allting man gör. För att förstå vad jag menar så måste jag ge några exempel. 


Om jag är törstig och vill dricka någonting gott går jag till kylspåpet. Om jag inte är i mitt egna hem häller jag drickan i glaset och dricker. Om jag är i mitt eget hem sätter jag burken vid munnen och dricker rakt ut. Men jag är ju ingen njutare, så som min mamma. Min mamma skulle ta ett vackert glas med fot, hälla i drickan, sätta sig på en mjuk stol och njuta i lugn och ro av stunden.


Då jag skall shoppa något går jag omkring på stan systematiskt i mina favoritbutiker och köper det som jag vill ha eller som jag behöver. Jag sköter liksom undan det. Min mamma däremot går gärna omkring i lugn och ro och sätter sig gärna emellanåt på ett cafè för att "ta in atmosfären och fundera över vad hon skall köpa". Min mamma är en njutare.

I veckoslutet och hela denna vecka har jag framför mig ett relativt tråkigt program. Jag pluggar nämligen till 2 tenter. Igår tänkte jag dock på min mammas livsfilosofi och därför började jag morgonen med en njutningsstund. Jag gick för att bada morgonbastu i strandbastun! Jag satte doftdroppar i vattnet, hade fotbad och njöt av morgonvyn över havet. Jag försöker bli en njutare.

1 comment:

iina said...

oi ingis, onpa tää kaunokirjallismainen teksti :)
ja sun äiti on ihana!