24/03/2014

Mämmisunnuntai


Tässä eilisillan rento illallisseura. 

Ryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa jonkin aikaa sitten Simonen ja Doriksen luona jolloin söimme Simonen kotipaikalta tuttua Pizzoccheri-ruokaa. Seuraavana kertana Kristina teki Bolivialaisen illallisen, tosin en päässyt paikan päälle.

Viime kerralla kun Doris, Simone, Fra ja minä kävimme lasillisella Simone pyysi jos voisimme seuraavaksi pitää suomalaisen illan koska Simonella on mämmiä ikävä ! Kyllä, mämmiä.

Eli eilen oli suomalainen ilta. Alkunaposteltavaksi tummaa leipää graavilohen kera, alkupalaksi karjalanpiirakoita ja munavoita, pääruuaksi oluessa kypsennettyä poronkäristystä ja yrttiperunoita ja jälkkäriksi mämmiä. Kyllä, aivan superällöttävä yhdistelmä ja sain ihan mielettömästi kehuja. Doris nuoli munavoiastian ja lusikan puhtaaksi, Simone söi kaikkien muidenkin mämmiannokset ja nyt kaikki haluaa tehdä kotonansa olutlihapataa :)

Ensi kerralla on vuorossa Kristinan trumpettikonsertti ja surströmmingiä.

4 comments:

Maria said...

Haha :) R hade köpt Guinness St. Patrick's day till ära, och när vi fick middagsgäster nu på veckoslutet, så blev jag inspirerad av att koka irländsk mat - så det blev soppa o soda bread, whiskymarinerad lax med colcannon (potatis o. kålsallad) + boxty (potatisplättar) samt Murphy's chocolate cake (chokokaka med Murphy's öl)

Saara said...

hahha, Maria- du vinner !!!! :) :)

Anonymous said...

Hoho:) så ni kokkar rodigoggor! Ni är så LJUVLIGA allihopa.
Ni kan också skölja håret med öl, så smakar ni ännu bättre, Ni!
Kram SJ

Saara said...

Mamma: du får gärna komma med :)