19/10/2013

Tagliatelle


På förmiddagen satte jag igång med att göra en pesto undertiden som Fra gjorde en tomatsås och en annan sås med nötter och gorgonzola. Vi packade allt i en korg och åkte till Betta som hade inskaffat ingredienser för att göra pasta. Lorenzo kom också om ett tag med en god flaska Amarone med sig.


Jag hade aldrig gjort pasta förr och Betta var perfekta läraren! Hon hade sin skål och jag min och vi gjorde tillsammans... denna gång tagliatelle...


Det var inte alls svårt. 100 g vetemjöl och 1 ägg per person, jobba, jobba jobba...
...kavla, kavla, kavla. När degen är riktigt tunn rullas den ihop och så skär man med kniven raka linjer...


Efter det lägger man tagliatellen och torka på en mjölad kökshandduk.


Och sedan kokas de nån kort minut och muuuums! Som egengjord pesto är också egengjord pasta en helt totalt annan grej än de färdiga.

3 comments:

Anonymous said...

Tomppakin just tilasi kirjan jossa on vinkkejä pastan tekoon. Ekaa satsia odotellen... :-)
t.Jemppa

Saara said...

Tosihyväää :) ja niin helppo tehä... Mä aina luulin pastanvääntämisen olevan jotenkin hankalaa....

Saara said...

Tosihyväää :) ja niin helppo tehä... Mä aina luulin pastanvääntämisen olevan jotenkin hankalaa....