01/07/2013

Tarina puukengistä


Kun olin pieni hämmästelin aina Porvoolaisten serkkujeni puukenkiä. Koko perheellä oli sellaiset mustat, nahkaiset, jopa lapsilla! Niissä käveltiin pihalla, mentiin kauppaan ja jopa kesäjuhliin!

Aika juntteja, ajattelin silloin salaa.

Vähän vanhempana sain usein seurata isäni mukaan hänen työpaikalleen ja isälläni oli puukengät sisäkenkinä toimistossa. Niihin liittyy vähemmän juntteja muistoja koska oli aina vähän spesiaalia saada olla isän kanssa kahdestaan isossa toimistossa pääkaupungissa ja ennenkaikkea sai mennä osaston sihteerin keksivarastoon ryöstöretkelle. Siellä oli aina dominoja, jaffakeksejä ja fasupaloja!

Näitä kaikkia puukenkien käyttäjiä yhdisti se, että sanoivat niiden olevan erittäin mukavat jalassa.

Viime kesänä huomasin monella Tukholmalaisnaisella olevan puukengät. Tosin ei niitä juntteja vaan kaikenlaisia! Värikkäitä ja erilaisilla koroilla! Niitä löytyy perinteisen puukenkätekijän Mohedan sivuilta mutta myös trendikkäimiltä merkeiltä kuten Sweeksiltä ja Hasbeensilta.

Niitä myydään NK:lla samalla hyllyllä Michael Korsin ja Jimmy Choon kenkien kanssa! Niitä löytyy niin Sarah Jessica Parkerin (ja tässä, ja tässä ja tässä) koivista kuin Rachel Bilsonin jaloista.

Ostin tänään haalean oranssiset Sweeksit mallissa "Basewood and Chic". Ne sopii vaan niin mainiosti kaikkien kesämekkojeni kanssa- joten niistä tulee kohta alkavan kesälomani ykköskengät :) Sekä sukulaisperheeni että isäni olivat oikeassa: ne on muuten ihan mielettömän mukavat jaloissa! 

No comments: