18/04/2013

Sandefjordin maatalo


Oslosta matka jatkui eteläänpäin Sandefjordiin jossa kollegani Mariann asuu miehensä ja kahden koiransa kanssa. Koirilla on ihanat nimet; Storm ja Lego :) Mariann on koulutukseltaan sisustusarkkitehti ja heidän kotinsa oli jotain niin hienoa. Valitettavasti mulla ei ole kuvia näytettävänä koska meillä oli niin paljon puhuttavaa ja niin paljon katseltavaa että unohdin tyystin näpsiä.

Talo on monta sataa vuotta vanha hirsimökki jossa kauniit hirret on jätetty näkyviin mutta muuten taloa on peruskunnostettu. Keittiön taso on betonia, jonka valasivat itse pihalla oikeiden mittojen mukaan (siinä on jopa täydellinen reikä sähköjodoille!) ja vaikka sitä ei nyt näy se näyttää ihanuskomattoman hienolta!

Mariann oli miettinyt että olisipas betoni hauska elementti myös muualle taloon, jossa kaikki on samassa väriskaalassa: valkoista, harmaata ja vaaleaa puuta ja mietti ääneen voisivatkohan he valata betonista myös takan.

Mariannin mies oli nauranut ääneen ja miettinyt tätä hulluutta mutta niinkuin yleensä- naiset saavat aina tahtonsa läpi ja niinpä olohuoneeseen rakennettiin isoista levyistä ja tukipuista "laatikko" joka täytettiin katon reiästä betonilla ja seitsemän tunnin ajan seitsemän ihmistä oli seissyt sen ympärillä ja nakutellut vasaralla konstrutiota jotta kaikki batoni valuisi alas, täyttäen kaikki paikat jättämässä ilmakuplia.

Siihen on sitten laitettu takkasydän, jossa on ikkunaluukut molemmin puolin; yksi ruokapöytäryhmää päin ja toinen olohuoneeseen päin.

Aivan ihana :)

Mitä muuta voi sanoa talosta jossa on Charles Eames tuoleja, Catellani & Smith ja Joe Colombon valaisimia ja Muuton sisustuselementtejä? Talo joka on keskellä hehtaarin kokoista peltoa johon nuoripari itse kylvii viljaa ja jota ympäröi ihania vanhoja hirsimökkejä?

Ei mikään ihme että sisustuslehdet ovat pyytäneet saada tehdä artikkeleita tästä. 

2 comments:

Anonymous said...

Hihi, meille on tulossa Muuton naulakko :D
Ihana asunto!
Iinis

Saara said...

Hauskaa :) Muutolla on niin paljon kaikkea kivaa. Jotenkin hauskoja värejä, värikombinaatioita ja muotoja.