08/12/2012

Jonkinmoiset pikkujoulut

Juhlapaikan kattokruunussa oli tiskiharjoja. Siitähän sen olisi voinut arvata...

Kahta tapahtumaa ikävöin kovasti täällä Suomenlahden ja Pohjoisen Gotlannin altaan länsipuolella  asuessani; toinen on vappu ja toinen on pikkujoulut. Suomessa olen viettänyt vaikka kuinka monta hauskaa pikkujoulua ja vaikka ne menevät aikalailla saman kaavan mukaisesti, ne on kuitenkin aina juhlat ja niissä on aina ollut hauskaa.

Eilen vietimme työpaikkani pikkujouluja. Tai no. Ne ehtivät loppua ennen kuin edes alkoivat sillä ne loppuivat siihen että ravintolan hankilökunta heitti meidät ulos kesken jälkiruuan koska halusivat saada pöydät koreiksi seuraavaa kattausta varten, joka alkoi seitsemältä?! Ei vaan se, että ruoka oli suorastaan kelvotonta, eikä se että jouluruokabuffeeravintolassa hyssyteltiin snapsinlaulajat hiljaiseksi vaan vielä se, että sai tuntea itsensä tunkeilijaksi eikä kutsutuksi juhlavieraaksi.

Yhdessä jatkopaikassa oli hassu joulukalenteri.

Tämän hosumisen päätteeksi puolet kolleegoistani lähtivät kotiin. Itse tempaisin loput mukaani ja katsastimme monta uutta Tukholmalaista yökerhoa ja pidimme jopa hauskaa :) Tosin olen vieläkin vähän hämilläni, että onko tämä outo nopea-buffee-illallinen Ruotsissa traditio vai ainoastaan oman työpaikkani lipsahdus? Onko kellään verrattavia referenssejä? 

Yksi jatkopaikoista oli oikein intiimi ja soma.

No comments: