06/05/2012

Det där med att flyga och köa

Jag kan inte förstå hur Fra och jag alltid har otur med flyg...eller är det bara så att flygen aldrig är i tid och det händer en massa otänkbara ting i flygtrafiken hela tiden? Vi skulle åka från Milano till Stockholm via München med Lufthansa.

Först var flyget 20 min försenat, sedan 40 min försenat, sedan 1 h, sedan 1 h och 30 min. Till slut startade planet 2h och 15 min efter beräknad tid. Vilket ja, är ytterst irriterande, men om vi skulle ha vetat det redan i första början skulle vi ju ha kunnat göra någonting. Men när de ger en ny tid med 20 min i taget är man ju hela tiden på sin vakt och kan inte göra annat än vänta.

Irriterande beteende.

Sedan tycker jag att flygbolag kunde ge någon present eller liknande för besväret och inte bara skylla på förra flygplatsens personal (som de alltid gör!) för förseningen.

Anyways, vi landade i München, gick via Transfer till Service Desk för att boka in oss på ett nytt plan då vi hade missat vår Connection redan. Fick naturligtvis igen köa. Nästa planet skulle avgå om 30 min så vi fick jogga lätt vidare till gaten som var totalt på andra sidan och köpte en smörgås på vägen, eftersom klockan var 15 och vi hade endast ätigt fruckost där vid 7.

Så kommer vi till gaten, där det står att gaten har bytigt plats, får springa lite till, hinner fram och hamnar i en buss. Bussen åker ut till planet, står under solen utan luftkonditionering och så kommer en ambulans tjutande förbi! Där står vi och väntar i 30 min till.

En man lyfts från ambulansen in i planet och vi får boarda. Naturligtvis sitter då Fra och jag brevid mannens läkare och mannen ligger ner över 3 bänkrader på en bår.

Så flyger vi under otrolig turbulens till Stockholm, med en naken patient liggandes brevid oss och en orolig läkare som kollar patienten varje 5 min på grund av att hans bält inte är de bästa möjliga och läkaren är väl lite rädd att mannens skall trilla ner.

Så landar vi i blåsiga Stockholm 3,5 h senare.

Puust.

Varför alltid så här?
Fotade lite Öland under de enda 10 min vi fick röra på oss på grund av den hårda blåsten & turbulensen.

3 comments:

Charlotte said...

Det var ju lite motgångar ni haft. Men nu ska du inte tänka på det, utan att du o Fra har äntligen tid tillsammans :)

Saara said...

Du ar sa klok sa... ar du kanske en Ingeborg ;) ?

Charlotte said...

Kanske ;)