24/11/2010

Että sellaista kuuluu Itävaltaan

Olen Itävallassa asuessani yrittänyt löytää sopivia harrastuksia. Valokuvauskurssit ja sählyjengiin osallistuminen ovat jääneet pois kielimuurin takia. Täällähän ei ainoastaan tarvitse hallita saksaa vaan myös paikallista murretta. Jossa on ehkä 2 sanaa saksaa. Kiipeily ja canyoning ovat edelleen suurena innon aiheena mutta maksavat maltaita. Mutta nyt viikkoni täyttyy aika kivasti kun kuntosalin lisäksi olen löytänyt hauskan italiankurssin, hyvän saksanopettajan ja eilen kävin ekaa kertaa täällä joogassa.

Italiankurssini on hauska :) meitä on noin 7 ja tapaamme kolleegani Andrean luona kerran viikossa. Andrea on siis italialainen ja puhumme ainoastaan italiaa. Joka viikko meillä on jonkinlainen artikkeli tai tietty aihe mistä keskustellaan... kaikkea suomalaisista hirvistä Berlusconin möläytyksiin ja elokuvista kirjallisuuteen. Kurssilla on myös ihana 70 vuotias eläkkeellä oleva tohtori, joka ajaa mustaa kuplaa ja pukeutuu pukuun, hattuun ja käyttää kävelykeppiä. Tohtori pyysi mua viime kerralla olueelle, että voisimme keskustella suomenkielen ja unkarin eroavaisuuksista. Hihhi :)

Saksanopetus on todella tehokasta sillä olen paikallisen kielikoulun saksanopettajan ainoa oppilas. Tosin saksantunneilla tulee ähky olo koska opettajani uskoo opetusmetodina palkitsemiseen ja tuuppaa suklaata suuhuni aina kun vastaan oikein!

Mutta jooga. Ai että miten ihanaa. Olen tutustunut joogaan joskus baletintanssmisen yhteydessä vuosia sitten mutta en ikinä ennen käynyt kunnolla tunneilla. Tämä jooga on hathan ja astangan sekoitusta ja todella tehokasta. Saa hikoilla ja venyä ja seisoa päällään! Ja onneksi olin aika samalla tasolla muiden kanssa, etten joudu odottaa kuukausia uuden kurssin aloittamista.

Odotan tosin lumia, että alpeista pääsee nauttimaan. On muuten hassua kun täällä puhutaan metreistä, ”nyt on lunta kuudessasadassa, ensi viikolla varmaan jo neljässä”. Suomessa on lunta, pyryttää tai on myrsky. Nyt jo Eteläsuomessa. Mutta täällä jos on lunta niin kaikkialla ja keskustellaan vaan siitä miten paljon vuorta pitää kiivetä ennenkuin siitä voi nauttia. No odotetaan vielä sitä lunta tänne alas neljäänsataan metriin että olisi valoisampaa :)

Kuvat ovat tasan vuoden vanhoja. Niin ne harrastukset muuttuvat.

No comments: