27/07/2010

AsuntouutisiaTänään olen allekirjoittanut vuokrasopimuksen. Ajattelin ennen, että onpas Italia byrokraattinen maa ja että olenpas ollut reipas, kun olen saanut tolkkua Milanossa olevan asunnon vuokrasopimuksesta mutta nyt täytyy kyllä sanoa, ettei Milanoasunnon sopimus vedä edes vertoja Itävaltalaiseen byrokratiaan!

Vuokrasopimukseni on monta sivua pitkä, jossa käydään läpi jokaikinen asia mitä kaukainen mielikuvitus voikaan keksiä. Eikä vaan käydä asioita läpi vaan myös kaikesta maksetaan! Ja maksut lasketaan mielettömien kaavojen mukaisesti. Veroa esimerkiksi maksetaan sopimuksesta 1 %, 3 vuoden bruttovuokrasta ja siihen lisätään joku epämääräinen summa :) Pomoni kävi kanssani sopimusta läpi ja keskusteli yhdestä asiasta lakimiehensä kanssa ja löysi siten yhden väärän summan. Kiinteistövälittäjä oli laskenut palkkioonsa kahdesti veron (tosin monimutkaisten yhtölöiden kautta). Kun selitin hänelle miksi ja miten, hän alensi summaa ja kertoi, että ei tiennyt tästä eikä kukaan muu vuokraaja ollut ikinä maininnut asiasta. Mullistinpas maailmaa, haha :) kun suomalaisena, saksaa osaamattomana nuorena neitinä mukamas löysin Itävaltalaisesta byrokratiasta laskuvirheen :)

Asunnostani näytän kyllä kuvia, kunhan vaan saan muutettua ja kuvia näpsittyä. Ylläolevassa otoksessa on kuitenkin osa kylppäriäni ja voin kertoa, että samaa laattaa löytyy koko asunnosta lattialta.

I have today signed the lease of my apartment. I am actually quite proud of this, because the bureaucracy in this country is insane! I will show more pictures of the place, when I have properly moved in. Here is anyway a shot from my bathroom. The same beige tiles are everywhere on the floors in the apartment.

4 comments:

Kwil said...

even from the little sneak peek, it looks fabulous!

Laura said...

oj va roligt att du har hittat en fin lägenhet :) och ganska bra det där med uträkningarna :P

jag vet inte vart min kommentar försvann förra gången jag skulle kommentera men jag ville iaf skriva att det va ett roligt inlägg med din och din mammas outfits =)

Saara said...

Kristy: thanks, i like it a lot :) I'm just hoping the money from my Finnish bank account could reach the Austrian bank account as fast as possible....so that I get the keys! :)

Laura: tack :) jag tycker också att det är roligt :) och tack, jag vet inte heller vart din kommentar försvann :(

Laura said...

sv: tack Saara! :)