03/06/2010

Anniversary

Fra and I celebrated our anniversary. We had a deal that I prepare the breakfast for us, Fra the lunch and we go out for dinner. We went to Stockmann's grocery section to buy all groceries but so, that we couldn't see what the other one bought. All ingredients were then kept in the fridge in own plastic bags, and no peeking ;) I have to say that the most fun thing was to walk around in the grocery shop and spy on the other one... :) 
Breakfast: champagne and orange juice (from fresh oranges), champagne-chocolate mousse cake, strawberries, a finnish cheese with honey (leipäjuusto), bratwurst and egg. The gift was my gift for Fra: a watch.
Fra cooked for hours the lunch :) It consisted of an appetizer bruschette (bread, garlic, tomatoes and olive oil), parmiggiana (eggplant that is kept in salt water for hours, dried, fried with a tomatosauce bboiled for hours and parmesan cheese and mozzarella... melts in the mouth!) and as a dessert strawberries in sugar and lemon.
At dinner I got white gold earrings as a present. Fra ate chicken and I ate worshmack and we shared a pannacotta for dessert. After the dinner we had our traditional drinks at Torni.

5 comments:

Kwil said...

all of this food looks so incredibly delicious!!
such a cute couple!

Kaitaliina said...

Oih mikä päivä teillä on ollut! Ja onnittelut täältä päästä:)
Tosi hyvä idea teillä, siis tuo ruokien laittaminen "salaa", voisi toteuttaa sen jonain tavallisena viikonloppunakin. Ja kauns lahja, ajaton!

Saara said...

Kristy: Thanks and thanks :) !! You know, your blog has the same effect on me ;)

Kaitaliina: Kiitoksia :) Ja joo, se oli yllättävän hauskaa ja jännittävää, suosittelen lämpimästi :)

Hobgoblin said...

Saisko tuon munakoisovuuan reseptin? Näyttää herkulliselta, ja maistuu varmasti taivaalliselta kun on rakkaudella tehty.

Saara said...

Tottahan toki :) Munakoisot leikataan siivuiksi (n. puol senttiä paksuiksi) ja liutetaan suolaisessa vedessä (laita iso ruokalusikallinen suolaa ja noin litran kaksi vettä). Munakoisot vaativat jonkun painon tai kannen, muuten eivät pysy veden alla. Anna olla tunti pari, nosta pois vedestä, kuivataan hieman ja paistetaan oliiviöljyssä, niin että saavat hieman ruskean värin. Suolavesi tuo siis munakoisoon makua ja pehmentää lihaa, paistaminen tuo pintaan kivan maun.

Tomaattikastike tehdään oman maun mukaan. Itse laitan ensin oliiviöljyä ja valkosipulinkynsiä kiehumaan, johon lisään basilikaa ja tomaattimurskaa. Annan kiehua pienellä lämmöllä muutaman tunnin. Itse otan pois sen jälkeen valkosipulin, koska vatsani ei tahdo kestää sitä, mutta jos on valkosipulin ystävä niin ei tarvii :) mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla, niin että tomaattikastike on hyvää.

Vuoka tehdään kuten lasagne. Eka hieman tomaattikastiketta, sitten munakoisoa ja sitten mozzarellaa ja tällaisia kerroksia voi tehdä niin monta kun on aineksia. Huom: munakoison päälle (ennen mozzarellaa) kannattaa laittaa parmesan-juustoa ja painaa se hieman munakoison sisälle :) namnam :)

Ja vielä toinen huom: älä laita liikaa kastiketta, muuten vuuasta tulee vain vetistä keittoa. Laittaisin tölkillisen tomaattimurskaa yhtä munakoisoa kohti.

Ripottele pinnalle juustoa ja laita uuniin n. 200 asteeseen vain 10-15 minuuttia, niin, että juusto sulaa...

:)