27/05/2010

Olen diplomi-insinööri


Kuusi vuotta sitten hain opiskelupaikkaa Teknillisestä korkeakoulusta. Halusin opiskella tuotantotaloutta…. niistä yleisimmistä syistä. Se kuulosti coolilta ja kaikki jotka sieltä valmistuisi tulisi valmistumaan suoraan Nokian toimitusjohtajiksi. Hieman pöhkö ja hajamielinen kun olen mokasin jotain koodeja ja pääsin opiskelemaan seuraavaa valintaani; elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa, kun pisteeni eivät riittäneet siihen tuotantotalouteen. En siis ikinä tiennyt, että olin hakenut sille linjalle. Itkin ja murisin ja olin onneton.
Kuusi vuotta sitten...
Alotin kaikesta huolimatta opiskelut ja ajattelin, että vaihdan sitten vuoden päästä linjaa. Enpäs vaihtanutkaan. Sähkö oli sittenkin hauskaa. Kaikkihan toimii sillä! Ei sähkön opiskelu ollutkaan mitään miehekästä haalarihommaa vaan se oli ihan kivaa. Innostus alkoi, kun valaistustekniikan perusluennolla käytiin läpi, miten valon väri vaikuttaa huoneen tunnelmaan.

Opiskelin pääaineenani valaistus- ja talonrakennustekniikkaa (miten valoa tuotetaan, millaisia valonlähteitä on, miten silmä toimii, miten ihminen aistii valoa, millä tavalla voidaan luoda tietynlaista tunnelmaa, miten valoa voidaan ohjata tai lampun sytyttää taputtamalla käsiään) ja sivuaineenani kognitiivista teknologiaa (miten ihmisen aistit toimii, mikä aivolohko tekee ja mitäkin, miten alzheimeria hoidetaan valolla, miksi ihminen nukkuu öisin, miksi haukotuttaa kun muita haukotuttaa, miten valon värisävy vaikuttaa mielialaan).

Opiskeluideni aikana kävin myös vaihto-opiskelemassa Italiassa, Milanossa. Vaikka sain kurssimerkinnät käyttöliittymäpsykologiasta, tekniikan filosofiasta ja patenttitieteistä niin en todellakaan käyttänyt aikaani opiskeluun. Sain paljon uusia ystäviä ympäriämpäri maapalloa, opin italiaa ja italian kulttuuria ja tapoja. Ostelin ballerinoja, korkokenkiä ja röyhelöhameita. Hurjastelin Vespalla, söin jäätelöä, kävin konserteissa, grillijuhlissa ja moottoripyöräretkillä. Lihoin, rusketuin ja rakastuin.
 Vespalla hurjastelua Milanossa

Vaikka TKK:lla opiskeluun liittyikin ikäviä asioita, kuten ohjelmien koodaamista, elektroniikkapiirien rakentamista ja magneettisten kenttien vektorilaskua niin valmistuin diplomi-insinööriksi :) Sain tänään kirjeen kotiin.

Pieni kaupunki Alppien lomassa. Uusi asuinpaikka siis :)

Kuukauden päästä muutan Itävaltaan. Minut palkattiin System Engineeriksi Zumtobelille. Se siis tarkoittaa sitä, että työskentelen tiimissä, jossa mietitään miten valaistusta voidaan ohjata kivasti. Jos vaikka toimistoon paistaa luonnonvaloa, niin valot voivat himmentyä tai jos haluan saada olkkariin lampun päälle taputtmalla käsiäni. Sen sellaista. Kivaa uudessa asuinpaikassa on se, että autolla pääsee 30 minuutissa lähimmälle alppihuipulle lautailemaan, 3 tunnissa Milanoon ja 7 tunnissa Pariisiin :)

Uudessa toimistossani on valonäyttely

Jag fick idag ett brev hem. Jag är nu diplomingenjör. Jag skall flytta till Österrike om en månad och börja jobba där.
I got a letter home today. I am now a master in science. I will move to Austrian in a month and start to work there. 

5 comments:

Kwil said...

exciting things happening!! good for you!!

Saara said...

Indeed, for us both :)

Aniliini said...

Yksi elämän merkittävimmistä asioista johtaa seuraavaan vieläkin jännittävämpään! Mielettömästi onnea DI:lle & tsemppiä tulevaan! Toivottavasti jatkat bloggailua myös Itävallassa.

Saara said...

Aniliini: Kiitoksia oikein paljon ja joo näköjään näin tapahtuu :) Kyllä, jatkan ehdottomasti bloggailua :)

Laura said...

Grattis!!!! :)