09/01/2010

Saaran kodissa on kaakaopavun päivä!


Lounaaksi tein tänään kaakaopapuwokkia! Keitin nuudelit erikseen mausteseoksessa ja lisäsin ne sitten wok-vihannesten sekaan. Wokvihannekset paistoin oliiviöljyssä, lisäsin kaakaopavut murskattuina, nyrkillisen kidneypapuja ja maustoin chilillä, kanelilla, paprikalla, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Suola on muuten kengänpohja italiaksi, eikö olekin hupaisaa? :)


Lopuksi ripottelin seesaminsiemeniä päälle.


Nuudeleita
Wok-vihanneksia (valitse mieluisin pussi pakastealtaasta)
Kaakaopapuja n. 5-10 kpl
Kidney-papuja
Mausteita oman maun mukaan (joku makea ja joku tulinen saa aikaan kivan kontrastin)
Oliiviöljyä



Miksi kaakaopapuja on hyvä syödä? (Aiheesta pidin muuten puheen puheviestinnän kurssilla!) Koska pavuissa on tärkeitä mineraaleja kuten magnesiumia, rautaa, kromia, mangaania, sinkkiä, kuparia, C-vitamiinia sekä proteiineja. 


Kaakaopapu sisältää edellisten oheella flavonoideja, joiden on tutkimusten mukaan todistettu ehkäisevän verisuoni- ja sydäntauteja. Kaakaopapu vaikuttaa myös ihmisen serotoniinin määrään, joka nostaa mielialaa ja herättää onnentunteen.



Jälkkäriksi join maitoon tehtyä kaakaota!

4 comments:

Kwil said...

Looks delicious!!! I can't wait to eat solid foods again!

Jenny said...

Haha ja men ibland måste man verkligen ta en välbehövlig paus från pluggandet ;)

karin said...

mmm, nu blev jag väldigt hungrig! såg riktigt smaskigt ut! hoppas du har en riktigt fin lördagskväll! :)

Saara said...

Kwil: thanks :) it actually was.I have a wierd new thing for nudels, chickpeas and cacao ?! :)

Jenny: precis!!!

Karin: haha, tack :) och tack detsamma :)